lördag 24 mars 2012

Att besöka hufudstaden!

Framför en av Skansens gamla byggnader!

 Gossens söta moster Louice vid scenen på Skansen!

Med solbriller på!

 

 Att känna sig som en samekvinna för en stund!
 
 Hos lemurerna på Skansen. Vad gossen tittade!
 
I regnskogen bland apor och andra små kryp!


Gossen, jag och min sambo har varit på en liten visit till vår stora och myllrande hufudstad. Min sambo hade arbetsmöten där, och eftersom han vet att hans kvinna inte accepterar att bli kvar hemma vid diskbänken så fick hon följa med!

Vi bodde hos min söta syster Louice och hennes pojkvän i Gröndal. Första dagen var vi på besök hos en släkting i Tallkrogen. Där hade vi en härlig och avslappnande dag med promenader, gott fika och god mat! Gossen fick leka med roliga leksaker från sjuttiotalet som fängslade hans intellektuella huvud! Andra dagen spenderade vi på Skansen bland vackra gamla byggnader, väderkvarnar och djur av alla de slag, från renar på kalfjället till apor i djungeln. Lastmaskinen som arbetade vid Lilla Skansen var också en mycket spännande sevärdhet! Att gå runt på Skansen är lite som att komma till en annan värld, en oas långt borta från citys stressande buller. Att vårsolen värmde från en klarblå himmel gjorde inte besöket sämre.

Sista kvällen begav sig gossens mor och far på middag med faderns kollegor. Till Winterviken gick dom och serverades vackraste galamiddagen av mästerkocken själv! Rock and Roll efter desserten och en tur på dansgolvet i fuldansens tecken fanns det också tid till. Tack underbara syster för barnpassningen (och så klart för härliga dagar med dig!).

Bortsett från Stockholms underbara vatten, vackra äldre byggnader, Skansen och underbara släktingar, så finns det inte så mycket i vår hufudstad. Det finns utöver det nämnda; för mycket folk som stressar runt som yra höns och trånga, illaluktande och bullriga tåg i tunnelbanan och på tvärbanan. Det värsta i staden är hissarna vid de kommunala färdmedlen som är groteskt vidriga. Det första jag gjorde vid ankomsten till hufudstaden var att tappa gossens filt i en urinpöl i en hiss!! Snacka välkomsthälsning. Efter två dagar i Stockholm är det underbart att komma hem till lugnet på landet. Förstår inte i min vildaste fantasi hur folk vill bo i den staden och än värre bo i staden med barn. Nej, om ni nu läser detta så åk till Göteborg i stället, Sveriges framsida och den sanna hufudstaden!!!

God fortsättning på helgen!



 

1 kommentar:

  1. Roligt att läsa om era äventyr i Stockholm, ni verkar verkligen ha det trevligt. Hoppas Kicki mådde bra, är hon pensionär nu eller? Snällt av Louice att vara barnvakt. Jag har också ätit på Winterviken, de brukar servera gudomligt god mat där och atomosfären gör det inte sämre.

    Gillar också Sthlm i lagoma doser, gillar att besöka staden några gånger/år.

    SvaraRadera